Pohánkové pljeskavice

pljeskavicaNa 10 kusov:

2,5 šálky (1 šálka – 200 ml) varenej pohánky

2 šálky najemno nakrájaného póru (alebo jarnej cibuľky alebo cibule)

niekoľko lyžíc najemno nakrájaného cesnaku

korenia podľa výberu – orientálna verzia (karí, ras el hanout, koriandrová vňať, atď.)

alebo stredomorská verzia (bazalka, tymian, olivy, atď.)

trochu mletej červenej papriky

2 plné lyžice mletých ľanových semienok

1/2 (alebo trošku viac) šálky celozrnnej pšeničnej múky

asi pol šálky zeleniny podľa chuti nakrájanej nadrobno (mrkva, červená paprika, hríby, atď.)

1 lyžička sódy bikarbóny

soľ, čierne korenie, čili podľa chuti

Všetky prísady zmiešame a rukami poriadne pomiesime. Podľa potreby pridáme trošičku vody, množstvo závisí od toho, aká vlhká bola pohánka. Zmes by mala pripomínať redšie cesto, ale mala by byť tvarovateľná. Rukami formujeme pljeskavice a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Dáme do rúry predhriatej na 220°C. Pečieme 10 minút, teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších asi 20 minút.

Podávame so šalátom, horčicou, v rozkrojenej žemli, atď.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s