Zemiakový gratin so špenátom a píniovými orieškami

Zemiakový gratin so špenátom a píniovými orieškami

Pre 2 osoby:

450 g zemiakov

1 strúčik cesnaku, prelisovaný

3 jarné cibuľky, nakrájané na tenko

150 ml (2/3 šálky) nízkotučnej smotany

250 ml (1 šálka) mlieka

225 g mrazeného špenátu, rozmrazeného

115 g syru čedar, nastrúhaného

40 g (1/4 šálky) píniových orieškov

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

zelený šalát s paradajkami ako príloha

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenučké plátky. Rozložíme ich na dno veľkej panvice s hrubým dnom.

Rovnomerne posypeme prelisovaným cesnakom a nakrájanými jarnými cibuľkami.

Na zemiaky nalejeme smotanu zmiešanú s mliekom. Panvicu dáme na nízky oheň, zakryjeme a varíme asi 8 minút, alebo kým budú zemiaky mäkké.

Rukami vytlačíme zo špenátu vodu. Špenát pridáme k zemiakom a opatrne zamiešame. Panvicu prikryjeme a varíme ďalšie 2 minúty.

Zmes ochutíme soľou a korením a preložíme do zapekacej misky. Predhrejeme si gril.

Posypeme strúhaným syrom a píniovými orieškami. Grilujeme asi 2-3 minúty, pokým povrch nezačne zlatnúť. Podávame so zeleným šalátom s paradajkami.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s