Tempura z miešanej zeleniny s citrusovou omáčkou

tempuraPre 4 osoby:

8 ks špargle

1 žltá paprika, nakrájaná na 1/2 cm pásiky

1 červená paprika, nakrájaná na 1/2 cm pásiky

2 šálky (500 ml) rastlinného oleja

6 polievkových lyžíc (50 g) kukuričného škrobu

1 šálka (125 g) múky

1/4 čajovej lyžičky prášku na pečenie

1/2 čajovej lyžičky soli

1 a 1/3 šálky (325 ml) ľadovej vody

Na citrusovú omáčku:

1/4 šálky (65 ml) japonskej sójovej omáčky

1 polievková lyžica čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy

1 polievková lyžica čerstvo vytlačenej limetkovej šťavy

1 polievková lyžica čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy

Na citrusovú omáčku dáme všetky ingrediencie do malej misky a metličkou rozšľaháme. Odložíme na neskôr.

Pripravenú zeleninu si dáme na tanier vedľa sporáku. Olej dáme do panvice a zohrejeme na strednej/vysokej teplote. V miske zmiešame kukuričný škrob, múku, prášok na pečenie a soľ. Ľadovú vodu dáme do vychladenej misky. Suché prísady pridáme do vody a rýchlo pár sekúnd zamiešame.

Do cesta vložíme malú hrsť zeleniny, nadbytočné cesto necháme odkvapkať. Pražíme v oleji 2-3 minúty, pričom zeleninu často obraciame, aby bola zo všetkých strán svetlozlatá. Tempuru dáme na minútu na papierovú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Podávame teplé s citrusovou omáčkou.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s