Miso slimáčiky z lístkového cesta

miso palmiersNa cca 24 kúskov:

375 g vyvaľkaného lístkového cesta

2 polievkové lyžice bielej miso pasty

4 polievkové lyžice (50 g) nesoleného rastlinného masla, zmäknutého

30 g najemno nastrúhaného syru alebo vegánskeho parmezánu

1 polievková lyžica opražených sezamových semienok

V malej miske zmiešame miso a maslo a asi dve tretiny tejto zmesi natrieme na cesto. Posypeme dvoma tretinami syru. Cesto pozdĺžne prehneme na polovicu. Potrieme zvyšnou maslovou zmesou a posypeme zvyšným syrom. Cesto znovu pozdĺžne prehneme tak, aby nám vznikol dlhý obdĺžnik a jemne stlačíme. Cesto preložíme na papier na pečenie a dáme na 30 minút do mrazničky, aby sa nám ľahšie krájalo.

Rúru predhrejeme na 200°C.

Ostrým nožom nakrájame cesto na 1 cm hrubé plátky. Plátky položíme rozrezanou stranou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme sezamovými semienkami a pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút, pokým sa nafúknu a budú mať zlatú farbu. Podávame teplé.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s