Cuketové fašírky

cuketové fašírkyPre 4 osoby:

250 g mrazenej cukety, nastrúhanej natenko

150 g ovsených vločiek

250 g syru Gouda

1 veľká cibuľa

2 strúčiky cesnaku

3 vajcia

2 polievkové lyžice olivového oleja

1 polievková lyžica majoránky

1 kocka zeleninového bujónu

1 čajová lyžička soli

jemne mleté ovsené vločky so pšeničnými klíčkami podľa potreby (len v prípade, že zarobená zmes nie je dosť hustá – ak je naopak zmes príliš hustá, pridávame po lyžiciach studenú vodu, pričom po každej lyžici zmes rozmiešame)

olej na smaženie

Na obalovanie fašírok pred smažením:

polohrubá múka – množstvo podľa potreby

1 čajová lyžička kurkumy

Na olivovom oleji osmažíme cibuľu, ktorú sme predtým pokrájali na stredne veľké kocky. Pridáme mrazenú cuketu, rozmrvený bujón a dusíme do mäkka. Odstavíme zo sporáka a pridáme ovsené vločky, zamiešame a necháme chladnúť (vločky vsiaknu prebytočnú tekutinu).

Očistený cesnak najprv roztlačíme širokou čepeľou noža, potom nakrájame a osolíme, chvíľku necháme postáť. Syr nahrubo nastrúhame.

Keď je cuketová zmes takmer studená, pridáme syr, vajcia, cesnak, majoránku a soľ. Všetko zmiešame. Výsledná zmes má byť mierne lepkavá, nie príliš riedka. Ak potrebujeme zmes zahustiť, po lyžiciach pridáme ovsené vločky s klíčkami. Zo zmesi vytvarujeme fašírky.

Múku zmiešame s kurkumou a obaľujeme v nej fašírky. Na jednu fašírku potrebujeme cca jednu kopcovitú lyžicu zmesi. Pražíme v rozpálenom oleji do zlatista z každej strany.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s