Korenistá fazuľovo-šošovicová fašírka

???????????????????????????????Pre 4-6 osôb:

10 ml (2 čajové lyžičky) olivového oleja

1 cibuľa, najemno narezaná

1 strúčik cesnaku, prelisovaný

2 stonky zeleru, najemno narezané

400 g konzerva červenej fazule

400 g konzerva šošovice

1 vajce

1 mrkva, nastrúhaná nahrubo

50 g (1 šálka) najemno nastrúhaného zrelého čedar syru (alebo iného tvrdého syru)

50 g (1 šálka) čerstvej celozrnnej strúhanky

15 ml (1 polievková lyžica) rajčinového pretlaku/pyré

15 ml (1 polievková lyžica) rajčinového kečupu

5 ml (1 čajová lyžička) z každého: mletý kumín, mletý koriander a štipľavé mleté čili

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

šalát ako príloha

Rúru predhrejeme na 180°C. Zľahka vymažeme formu na bochník.

Olej zohrejeme v hrnci, pridáme cibuľu, cesnak a zeler a pomaly opekáme za občasného miešania 5 minút. Hrniec stiahneme z ohňa a necháme trochu vychladnúť.

Fazuľu a šošovicu opláchneme a precedíme. Dáme ich do mixéra spolu s cibuľovou zmesou a vajíčkom a rozmixujeme dohladka.

Zmes preložíme do misky, pridáme všetky zvyšné prísady a dobre zamiešame. Ochutíme soľou a korením.

Zmes preložíme do pripravenej formy a zarovnáme povrch. Pečieme 1 hodinu, potom vyberieme z formy a podávame teplé alebo studené nakrájané na plátky, ako prílohu podávame šalát.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s