Nakladaná kukurica a pomaly pečené paradajky

Nakladaná kukurica a pomaly pečené paradajkyPre 4 osoby:

Nakladaná kukurica:

1 polievková lyžica olivového oleja

zrnká z 2 kukuričných kláskov

1 malá červená paprika, nakrájaná na tenko

1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky

1 strúčik cesnaku, nakrájaný na tenké plátky

1 polievková lyžica hnedého cukru

1/2 šálky (125 ml) zeleninového vývaru

1 čajová lyžička kukuričnej múky

2 čajové lyžičky štipľavej horčice

1/2 šálky (125 ml) jablčného octu

Olej zohrejeme v hrnci na vysokej teplote a pridáme kukuričné zrnká, červenú papriku a cibuľu. Varíme 5 minút za stáleho miešania. Pridáme cesnak a varíme, miešajúc, 1 minútu. Vmiešame cukor, pridáme vývar a privedieme do varu. Znížime teplotu a necháme variť asi 10 minút, pokým sa skoro všetka tekutina nevyparí.

V malej miske zmiešame kukuričnú múku, horčicu a ocot. Túto zmes pridáme ku kukurici a varíme na vysokej teplote 1 minútu, pokým tekutina nezhustne. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Ideálne necháme cez noc v chladničke, aby sa spojili chute a podávame na druhý deň.

Pomaly pečené paradajky:

8 zrelých paradajok, prekrojených na polovice

1 polievková lyžica olivového oleja

1/2 čajovej lyžičky morskej soli

1/2 čajovej lyžičky hnedého cukru

1 čajová lyžička mletého kumínu

Rúru predhrejeme na 180°C.

Paradajky dáme do misky spolu s ostatnými prísadami a zatrasieme, aby sa obalili v oleji. Paradajky položíme rozrezanou stranou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre 1 hodinu, pokým nezačnú po bokoch černieť. Podávame teplé.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s