Kus-kus s fetou a hráškom

???????????????????????????????Pre 4 osoby:

1 a 3/4 šálky (275 g) kus-kusu

1 a 2/3 šálky (400 ml) vriacej vody

5 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja

1 strúčik cesnaku, prelisovaný

3 šalotky, nakrájané na tenko

2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, nasekanej

2 polievkové lyžice pažítky, nasekanej nadrobno

1 polievková lyžica citrónovej kôry a dužiny, nakrájanej na drobno

250 g feta syru

250 g cukrového hrášku

170 g mrazeného hrášku

čerstvo mleté čierne korenie

Kus-kus dáme do veľkej misky a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme tanierom a necháme 10 minút pučať.

Olivový olej nalejeme do malej misky a pridáme cesnak, šalotky, petržlenovú vňať, pažítku, citrón a veľa mletého korenia. Pridáme fetu, obalíme v oleji a necháme marinovať, kým uvaríme hrášok.

V stredne veľkom hrnci necháme zovrieť vodu. Vložíme cukrový hrášok, znovu privedieme do varu a varíme 2 minúty. Potom pridáme mrazený hrášok, znovu privedieme do varu a povaríme ďalšie 2 minúty. Precedíme.

Kus-kus odokryjeme, vmiešame horúci hrášok, preložíme do servírovacích misiek a posypeme fetou aj s ochuteným olejom. Pred podávaním poriadne premiešame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s