Frittata so špargľou, kukuricou a kozím syrom

???????????????????????????????Pre 4 osoby:

2 zväzky tenkej špargle

4 polievkové lyžice (50 g) rastlinného masla

4 jarné cibuľky, nakrájané na jemno

kukuričné zrná z 2 kláskov, uvarené

1 hrsť čerstvej pažítky, nakrájaná na drobno

8 vajec, rozšľahaných

200 g pevného kozieho syru, nalámaného na kúsky

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Drevnaté konce špargle odrežeme a zahodíme, špičky nakrájame na 3 cm dlhé kúsky.

Polovicu masla zohrejeme na strednej teplote vo veľkej panvici s nelepivým povrchom. Pridáme špargľu, jarné cibuľky a kukuricu a opekáme 2-3 minúty za častého miešania. Zeleninu preložíme do veľkej misky a pridáme pažítku, pričom trochu si necháme na ozdobu. Rozšľahané vajcia pridáme do misky k zelenine, jemne premiešame a ochutíme soľou a korením.

Gril v rúre predhrejeme na vysokú teplotu. Do panvice dáme zvyšné maslo a zohrejeme ho na vysokej teplote. Vaječnú zmes vylejeme do panvice a teplotu znížime na strednú. Na vrch naukladáme kúsky syra a jemne ich zatlačíme do zmesi. Varíme asi 8 minút, kým nebudú okraje pevné.

Frittatu necháme v panvici a dáme ju pod rozohriaty gril. Grilujeme 1 minútu, kým nebude vrch pevný. Chvíľu necháme chladnúť v panvici, potom posypeme zvyšnou pažítkou a ihneď podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s