Zimný šalát s hruškami, medovými pekanmi a ricottou

???????????????????????????????Pre 4 osoby:

1 badián

1 tyčinka škorice

2 hrušky, rozrezané na štvrtiny a zbavené jadier

150 g miešaných šalátových listov, napr. rukola, čakanka, atď.

125 g čerstvej ricotty

Medové pekany:

1/2 šálky (50 g) pekanových orechov

1/4 čajovej lyžičky sušených čili vločiek

3 polievkové lyžice číreho medu

morská soľ

dressing:

4 polievkové lyžice slnečnicového oleja

1 polievková lyžica orechového oleja

čerstvo vytlačená šťava z 1 citróna

1 veľké červené čili, zbavené semienok a nakrájané na drobno

Stredne veľký hrniec naplníme vodou a pridáme badián a škoricu. Privedieme do varu a pridáme hrušky. Varíme 12 minút, kým budú hrušky mäkké.

Do panvice dáme pekanové orechy, veľkú štipku soli a čili vločky a opekáme, kým nezačnú voňať. Vlejeme med, zvýšime teplotu a pár minút povaríme. Vyberieme z panvice a necháme vychladnúť.

Medzitým si urobíme dressing – v miske rozšľaháme slnečnicový a orechový olej, citrónovú šťavu a čili.

Šalátové listy rozdelíme do misiek alebo tanierov, na ne položíme hrušky a posypeme rozdrvenou ricottou. Pokvapkáme dressingom. Orechy prstami nalámeme a posypeme nimi šalát.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s