Harissa zemiaky

???????????????????????????????Pre 4 osoby:

3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

1 cibuľa, nakrájaná na plátky

750 g zemiakov, nakrájaných na hrubšie plátky

5 strúčikov cesnaku, nakrájaných na plátky

1 kopcovitá čajová lyžička harissa pasty (alebo viac – podľa chuti)

1 čajová lyžička mletého kumínu

1 čajová lyžička hrubej morskej soli

1 polievková lyžica čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy

veľká hrsť petržlenovej alebo koriandrovej vňate

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci. Pridáme cibuľu a opekáme 1 minútu, potom pridáme zemiaky a opekáme 2-3 minúty za častého miešania. Pridáme cesnak, harissa pastu, kumín a soľ a dobre zamiešame. Pridáme toľko vody, aby nám zakryla polovicu zemiakov, zakryjeme a pomaly varíme 20 minút.

Odokryjeme a ďalej varíme, pokým budú zemiaky mäkké a skoro všetka voda sa nám vyparí, asi 5-8 minút. Vmiešame citrónovú šťavu a nasekanú petržlenovú/koriandrovú vňať, pridáme soľ a čierne korenie a podávame.

Harissa pasta: https://veggiecookin.wordpress.com/2013/01/10/koreneny-cicer-s-halloumi-a-spenatom/

Reklamy

One response

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s