Veggie burger

???????????????????????????????Na cca 6 burgerov:

1/2 šálky hnedej ryže

1 cibuľa, nakrájaná na drobno

3 veľké červené repy (cca 0,5 kg) nakrájané na malé kocky

3-4 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno

2 polievkové lyžice jablčného octu

1 konzerva čiernej fazule, precedená a opláchnutá

šťava z 1/2 citróna

1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja

2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, nakrájanej na drobno

1 čajová lyžička mletého koriandru

1/2 čajovej lyžičky tymianu

2 polievkové lyžice múky

soľ a čierne korenie

Ryžu dáme do hrnca s vriacou vodou a troškou soli a uvaríme ju do mäkka, asi 35-40 minút. Precedíme a odložíme na neskôr.

1 čajovú lyžičku oleja zohrejeme v hrnci na strednej teplote. Pridáme cibuľu a opečieme do sklovita. Vmiešame červenú repu a varíme, kým nebude úplne mäkká, občas premiešame. Pridáme cesnak  a varíme asi 30 sekúnd, kým nezačne voňať. Pridáme ocot a stiahneme z ohňa.

Čiernu fazuľu dáme do veľkej misky a vidličkou ju roztlačíme na kašu. Pridáme uvarenú ryžu, cviklovo-cibuľovú zmes, citrónovú šťavu, olivový olej a všetky korenia. Poriadne zamiešame a dochutíme. Pridáme soľ a korenie. Vmiešame múku.

Na vysokej teplote zohrejeme kovovú panvicu. Pridáme pár lyžíc olivového oleja – olej by mal celkom pokryť dno panvice.

Rukami formujeme zo zmesi burgre – asi 1 šálka zmesi na 1 burger. V rozohriatom oleji pečieme asi 2 minúty z každej strany. Burgre podávame na žemliach s čerstvou zeleninovou oblohou podľa chuti.

 

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s