Citrónovo-jahodový cheesecake

???????????????????????????????Na cesto:

1 a 1/2 šálky mandlí

2/3 šálky hrozienok

1/4 šálky strúhaného kokosu

1 čajová lyžička vanilky

Na plnku:

3 šálky kešu orechov

3/4 šálky plus 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

2/3 šálky javorového sirupu alebo iného tekutého sladidla

štipka soli

citrónová kôra (zo všetkých odšťavených citrónov)

1 šálka roztopeného kokosového oleja

4 šálky jahôd alebo miešaného drobného ovocia

Mandle dáme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme hrozienka a znovu pomixujeme. Pridáme kokos a vanilku. Znovu mixujeme, kým sa prísady nespoja. Pridáme trošičku vody, aby sa nám zmes lepila, keď ju v ruke stlačíme. Zmes natlačíme na dno okrúhlej formy.

Na plnku zmixujeme všetky prísady okrem jahôd a kokosového oleja. Pridáme polovičku oleja a rozmixujeme do hladka. Asi 1/2 až 2/3 šálky tejto zmesi si odložíme bokom. Potom pridáme do mixéra jahody a zvyšný olej a znovu mixujeme do hladka.

Plnku vylejeme na cesto vo forme. Lyžičkou vmiešame aj odloženú plnku. Dáme do chladničky aspoň na 8 hodín, najlepšie však cez noc.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s