Ryžový šalát s čerstvými bylinkami

rice saladPre 4 osoby:

200 g mladých zelených fazuľkových strukov

350 g krátkozrnnej hnedej ryže

1/4 šálky (60 ml) olivového oleja

1 strúčik cesnaku, prelisovaný

2 polievkové lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy

200 g cherry paradajok, prerezaných na polovice

60 g čiernych olív, vykôstkovaných a prerezaných na polovice

1 malý zväzok čerstvej pažítky, nakrájanej nadrobno

1 veľká hrsť čerstvej petržlenovej vňate, nakrájanej

1 veľká hrsť čerstvej bazalky

1 malá hrsť čerstvých estragónových lístkov

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Fazuľové struky povaríme vo vriacej vode 1 minútu. Precedíme a dáme do misky so studenou vodou. Ryžu dáme do sitka a opláchneme pod prúdom studenej vody. Ryžu preložíme do veľkého hrnca a zalejeme vriacou vodou. Na vysokej teplote vodu znovu privedieme do varu a uvaríme do mäkka (ale nerozvaríme). Ryžu dáme do sitka, opláchneme pod studenou vodou a dobre osušíme.

Ryžu a precedené fazuľové struky dáme do veľkej misky a pridáme olej, cesnak a citrónovú šťavu. Premiešame tak, aby sa ryža obalila v oleji. Pridáme paradajky, olivy a bylinky, pretrasieme a ochutíme soľou a korením.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s