Pražená zelenina a tofu s medom

???????????????????????????????Pre 4 osoby:

1 polievková lyžica slnečnicového oleja

1/3 šálky (50 g) kešu orechov

2 veľké červené čili, nakrájané na plátky (a zbavené semienok, ak nemáte radi štipľavé)

1 stopka citrónovej trávy (vonkajšiu vrstvu odstránime), nakrájaná na drobno

2,5 cm kúsok čerstvého zázvoru, neošúpaný a nakrájaný na plátky

2 strúčiky cesnaku, ošúpané a prelisované

250 g tofu, nakrájané na kocky

250 g špargľových špičiek

2 červené papriky, nakrájané na pásiky

1 polievková lyžica tamarindovej pasty

2 polievkové lyžice tmavej sójovej omáčky

1 polievková lyžica číreho medu

ryža alebo čínske rezance ako príloha

Olej zohrejeme vo woku alebo veľkej panvici na strednej teplote a pridáme kešu orechy, čili, citrónovú trávu, zázvor a cesnak. Jemne opekáme 1 minútu.

Pridáme tofu, špargľu a červené papriky a pražíme ďalšie 2 minúty, kým nezačne zelenina mäknúť a kešu orechy chytia zlatú farbu.

Vlejeme tamarindovú pastu, sójovú omáčku a med spolu s 1/3 šálky (100 ml) vody, zvýšime teplotu a privedieme do varu. Varíme asi 3 minúty.

Vyberieme plátky zázvoru, rozdelíme do misiek a podávame horúce s ryžou alebo čínskymi rezancami.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s