Citrónovo-čučoriedkový obrátený cheesecake

???????????????????????????????Pre 4-6 osôb:

115 g grahamových keksov alebo detských sušienok

4 polievkové lyžice (50 g) rastlinného masla

1 čajová lyžička mletej škorice

250 g syru mascarpone

3-4 polievkové lyžice javorového sirupu

2-3 polievkové lyžice rastlinného mlieka

2-3 čajové lyžičky čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy

250 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok

Rúru predhrejeme na 190°C.

Keksy dáme do mikroténového sáčku a valčekom ich rozdrvíme na jemno. Maslo rozpustíme v malom hrnci, vmiešame škoricu a pár sekúnd opekáme, potom vmiešame rozdrobené keksy a opekáme, kým nevsiaknu všetko maslo. Zmes nasypeme do zapekacej misky a pečieme v predhriatej rúre 5 minút do chrumkava. Necháme vychladnúť.

Mascarpone dáme do misky a drevenou varechou vmiešame javorový sirup, mlieko a citrónovú šťavu. Vymiešame do hladka.

Čučoriedky rozdelíme do pohárov alebo misiek, na ne dáme mascarpone zmes a posypeme keksami. Poháre zakryjeme plastovou fóliou a dáme asi na hodinu do chladničky.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s