Paradajkový šalát s mozzarellou a baklažánovou omáčkou

???????????????????????????????Pre 4 osoby:

6 zrelých paradajok, nakrájaných na tenké plátky

3 veľké guľky čerstvej buffalo mozzarelly, natrhané na kúsky

Baklažánová omáčka:

1 baklažán, nakrájaný na malé kocky

1 čajová lyžička soli

1/3 šálky (85 ml) olivového oleja

1 červená cibuľa, nakrájaná na drobno

2 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno

1 stonka zeleru, nakrájaná na drobno

1 malá červená paprika, nakrájaná na drobno

3/4 šálky (90 g) malých čiernych olív

1/4 šálky (65 ml) červeného vínneho octu

2 čajové lyžičky hnedého cukru

hrsť petržlenovej vňate, nasekanej na drobno

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Baklažán dáme do sitka, posypeme soľou a rukami premiešame. Necháme 30 minút postáť a potom rukami vyžmýkame z baklažánov čím viac tekutiny.

Do hrnca dáme olej a zohrejeme ho na vysokej teplote. Pridáme cibuľu a 2 minúty opekáme. Pridáme baklažán a opekáme 8-10 minút za častého miešania. Pridáme cesnak a opekáme 1 minútu. Pridáme zeler, papriku a olivy a opekáme 1 minútu. Pridáme ocot a cukor, privedieme do varu a varíme 1 minútu. Stiahneme z ohňa a ochutíme. Omáčku necháme odstáť pri izbovej teplote aspoň 30 minút.

Plátky paradajok naaranžujeme na taniere a posypeme kúskami mozzarelly. Do stredu dáme omáčku a posypeme petržlenovou vňaťou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s