Citrónový chlieb s hrozienkami

???????????????????????????????Pre 6-8 osôb:

1 šálka (150 g) hrozienok

3 a 1/2 šálky (400 g) celozrnnej múky

2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

2 polievkové lyžice cukru

1 čajová lyžička morskej soli

1 šálka (250 ml) cmaru

na jemno nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna

Rúru predhrejeme na 220°C.

Hrozienka namočíme v 3/4 šálke (200 ml) vody na 15 minút.

Múku, sódu bikarbónu, cukor a soľ dáme do veľkej misky. V strede urobíme jamku a vlejeme cmar, citrónovú kôru, hrozienka a vodu z namáčania a drevenou vareškou ich postupne zmiešavame s múkou, kým nám nevznikne mäkké cesto.

Cesto rukami zľahka vymiesime a urobíme približne 22 cm širokú a 5 cm vysokú guľu.

Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a na vrchu urobíme ostrým nožíkom krížik. Poprášime múkou. Cesto zakryjeme naopak otočenou formou, aby nám nezhorelo. Pečieme v predhriatej rúre 15 minút. Teplotu znížime na 200°C, odstránime formu a pečieme ďalších 10-15 minút. Hotový chlieb by mal vydávať dutý zvuk, keď po ňom zospodu poklepeme. Necháme vychladnúť a podávame.

???????????????????????????????

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s