Zemiaky so syrom, vajciami a paprikovou tapenádou

???????????????????????????????Pre 4 osoby:

10-12 malých nových zemiakov, nakrájaných na hrubšie plátky

1 malá červená cibuľa, nakrájaná na hrubo

1 polievková lyžica olivového oleja

1 šálka (250 ml) zeleninového vývaru

hrsť čerstvej petržlenovej vňate

100 g Taleggio syru, nakrájaného alebo natrhaného na väčšie kúsky (môže byť aj brie alebo iný podobný syr)

2 vajcia, jemne rozšľahané

Papriková tapenáda:

1 veľká červená paprika

1 strúčik cesnaku, nakrájaný na plátky

1/3 šálky (50 g) píniových orieškov, jemne opečených

2 polievkové lyžice olivového oleja

50 g strúhaného syru

Rúru predhrejeme na 220°C. Plech vystelieme papierom na pečenie a dáme na pár minút do rúry, nech sa zohreje. Na plech položíme papriku a pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút za častého otáčania, kým nezačne černieť. Preložíme ju do čistého plastového vrecka a necháme vychladnúť. Vychladnutú papriku ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a dáme do mixéra. Pridáme cesnak, píniové oriešky a olej a rozmixujeme do hladka. Preložíme do misky, pridáme strúhaný syr a dobre zamiešame.

Zemiaky, cibuľu a olej dáme do hrnca a varíme 1 minútu na vysokej teplote. Pridáme vývar a varíme asi 10 minút, kým sa tekutina nevyvarí. Vmiešame petržlenovú vňať a posypeme kúskami syra. Vlejeme vajcia a varíme 2-3 minúty. Hrncom párkrát silno zatrasieme, nech sa nám zemiaky ľahšie vyberajú.

Medzitým predhrejeme gril. Hrniec dáme pod gril a grilujeme asi 1-2 minúty. Podávame s paprikovou tapenádou.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s