Jablkový koláč s čokoládovým krémom

???????????????????????????????Pre 4-5 osôb:

2 vanilkové struky

3 šálky prírodnej jablkovej šťavy

štipka morskej soli

1 šálka kus-kusu

1 šálka mletých lieskových orieškov

2 šálky jabĺk, nakrájaných na malé kocky

Vanilkové struky rozrežeme a ostrým nožíkom vyberieme semienka a vmiešame ich do jablkovej šťavy. Vložíme do nej aj vyprázdnené vanilkové struky. Jablkovú šťavu s troškou soli privedieme do varu. Vyberieme vanilkové struky. Vmiešame kus-kus, oriešky a jablká. Varíme 5 minút za stáleho miešania. Uvarenú masu prelejeme do formy, povrch vyrovnáme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme čokoládový krém, ktorým potom polejeme koláč. Ozdobíme ho lieskovými orieškami, necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho preložíme do chladničky. Nakrájame na kocky a podávame.

Vegánsky čokoládový krém

1 šálka mletých lieskových orieškov

1 šálka sirupu z agáve

1/2 až 1 šálka nesladeného kakaového prášku

1 vanilkový struk

Sirup z agáve dáme do malého hrnca a zohrejeme. Vmiešame oriešky a kakaový prášok (množstvo podľa toho, ako silnú čokoládu ľúbite). Všetko rýchlo premiešame tak, aby nám vznikol hladký krém. Vanilkový struk rozrežeme, vyberieme semienka a vmiešame ich do krému. Krém natrieme na koláč, kým je ešte teplý, pretože keď vychladne, bude o dosť hustejší.

Ak chceme, aby bol krém tekutejší (napr. na náplň do palaciniek), vmiešame doňho trochu vody alebo sójového mlieka.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s