Kukuričný chlieb s čedarom a čili

???????????????????????????????Pre 6-8 osôb:

1 a 1/4 šálky (150 g) múky

2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

1 čajová lyžička morskej soli

1 šálka (150 g) kukuričnej múky alebo polenty

2 polievkové lyžice hnedého cukru

150 g syru čedar, nastrúhaného

2 čili papriky, nakrájané na drobno

1 a 1/4 šálky (275 ml) cmaru

4 polievkové lyžice (50 g) rastlinného masla, roztopeného

1 vajce, rozšľahané

Rúru predhrejeme na 190°C.

Múku so sódou bikarbónou dáme do misky a vmiešame soľ, polentu, cukor, čedar a čili.

V inej miske rozšľaháme cmar, maslo a vajce. Vlejeme do suchých prísad a krátko zmiešame tak, aby sme nemali v ceste hrudky múky. Prelejeme do vymastenej formy a pečieme 20-25 minút. Či je chlieb hotový vyskúšame tak, že do stredu pichneme drevenú špajdľu, ktorá by po vytiahnutí mala zostať suchá. Vyberieme z rúry a necháme 5 minút chladiť vo forme, potom chlieb vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s