Pappardelle s hríbmi a gaštanmi

???????????????????????????????Pre 4 osoby:

200 g čerstvých gaštanov

1 polievková lyžica olivového oleja

1 polievková lyžica rastlinného masla

2 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno

400 g hríbov, nakrájaných na plátky

tymian

1/2 šálky (125 ml) suchého bieleho vína

1 šálka (250 ml) nízkotučnej smotany

zväzok pažítky, nakrájanej na 2,5 cm dlhé kúsky

50 g tvrdého ovčieho syra (napr. pecorino, manchego, a pod.) nastrúhaného na jemno, plus extra na posypanie

400 g pappardelle, tagliatelle alebo iných cestovín

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Rúru predhrejeme na 200°C.

Na špicatom konci gaštanov urobíme ostrým nožíkom zárezy v tvare kríža. Gaštany dáme na plech a pečieme v predhriatej rúre 10-15 minút, pokým sa im roztvorí šupka. Vyberieme a necháme vychladnúť. Keď sú gaštany dosť studené, ošúpeme ich a odložíme bokom.

V hrnci zohrejeme na vysokej teplote olej s maslom. Keď maslo začne peniť, pridáme cesnak a opekáme 1 minútu, pričom dávame pozor, aby nám nezhorel. Pridáme hríby a tymian, znížime teplotu na strednú a čiastočne prikryjeme. Varíme 10 minút za častého miešania. Do hrnca pridáme víno a varíme, kým nám nezostane len polovica tekutiny. Pridáme smotanu, znížime teplotu a varíme 15 minút, pokým nám zmes zhustne. Pridáme pažítku a syr a premiešame. Ochutíme soľou a korením a vmiešame gaštany.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Poriadne ich precedíme a vrátime do teplého hrnca. Vmiešame hríbovú omáčku a ihneď podávame, posypané extra strúhaným syrom.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s