Feniklový koláč s kozím syrom

soft goat cheese and fennel tartPre 6-8 osôb:

4 buľvy feniklu

2 polievkové lyžice olivového oleja

200 g mäkkého kozieho syru

1/2 šálky (65 g) vlašských orechov

3 vajcia

3/4 šálky (185 ml) nízkotučnej smotany

1 polievková lyžica pažítky, narezanej nadrobno

šalát z rukoly ako príloha

Na cesto:

1 a 1/3 šálky (170 g) múky

6 polievkových lyžíc (80 g) rastlinného masla nakrájaného na kocky

2-3 polievkové lyžice veľmi studenej vody

Rúru predhrejeme na 180°C.

Múku dáme do mixéra, pridáme maslo a mixujeme, pokým zmes nepripomína omrvinky. Pridáme studenú vodu a mixujeme, kým sa cesto nespojí. Vyberieme z mixéra a vyformujeme guľu.

Cesto dáme do prostriedku vymastenej formy a prstami ho roztlačíme po celom dne a okrajoch.  Cesto popicháme vidličkou a zakryjeme papierom na pečenie. Na papier dáme suchú fazuľu, ryžu alebo inú záťaž a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút do zlata.

Fenikel nakrájame na tenké mesiačiky, dáme ho do zapekacej misky, pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením a pečieme 40 minút, pričom po 20 minútach ho premiešame. Necháme vychladnúť.

Fenikel rozložíme na cesto a pridáme syr a orechy. Vajcia, smotanu a pažítku dáme do misky a rozšľaháme vidličkou. Zmes nalejeme na fenikel . Pečieme v rúre asi 45 minút do zlata. Podávame teplé alebo izbovej teploty so šalátom z rukoly.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s