Polievka zo suchého hrachu

split pea soupPre 4-5 osôb:

1 kopcovitá šálka poleného suchého hrachu (žltého alebo zeleného)

6 šálok vody

2 polievkové lyžice oleja alebo margarínu

2 mrkvy, nakrájané na hrubšie kolieska

2 stonky zeleru, nakrájané na tenké plátky

2 zemiaky, nakrájané na veľké kocky

1 čajová lyžička sušenej bazalky

1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru

1 čajová lyžička mletého kumínu

1 čajová lyžička medu (nemusí byť)

1 polievková lyžica citrónovej šťavy (nemusí byť)

1 čajová lyžička soli a 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia

Hrach opláchneme a dáme do veľkého hrnca s vodou. Zakryjeme a varíme asi 40 minút.

V panvici zohrejeme olej a opečieme na ňom zeleninu spolu s bazalkou a koreniami na strednej teplote asi 5 minút. Pridáme do hrnca s hrachom. Znovu privedieme do varu a varíme zakryté ďalších 20 minút, pokým nebude hrach mäkký. Pridáme med a citrónovú šťavu, ak používame. Ochutíme soľou a korením a podávame.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s