Marcipánovo-čerešňový bochník

sticky marzipan and cherry loafPre 8-12 osôb:

175 g rastlinného masla, izbovej teploty

3/4 šálky (175 g) hnedého cukru

3 vajcia

1 a 1/4 šálky (175 g) múky zmiešanej s 1 a 1/4 čajovej lyžičky prášku na pečenie

85 g mletých mandlí

175 g koktailových čerešní, prerezaných na polovice

75 g chladeného marcipánu, nastrúhaného na jemno

Rúru predhrejeme na 180°C.

Maslo a cukor dáme do veľkej misky (prípadne do mixéra) a vyšľaháme do krémova. Po jednom vmiešame vajcia. Pridáme múku, vmiesime, potom vmiešame mandle a čerešne.

Polovicu zmesi dáme do vymastenej formy a povrch vyrovnáme. Posypeme strúhaným marcipánom. Navrch dáme zvyšok cesta a znovu vyrovnáme povrch.

Pečieme 45 minút, potom vyberieme koláč z rúry a zakryjeme ho alobalom. Vrátime do rúry a pečieme ďalších 25 minút, pokým koláč nenarastie. Ak do stredu koláča pichneme drevenú špajdľu, mala by byť po vytiahnutí suchá. Koláč necháme 10 minút postáť vo forme, potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame trochu teplý alebo izbovej teploty.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s