Bylinkové lievance s vajíčkami a paradajkami

herb fritters with eggs and tomatoesPre 4 osoby:

4-5 paradajok, nakrájaných na väčšie kúsky

pár kvapiek citrónovej šťavy

3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

5 veľkých vajec

1 čajová lyžička mletého kumínu

2 veľké hrste čerstvej petržlenovej vňate, nahrubo nakrájanej

1 malá hrsť čerstvej koriandrovej vňate, nahrubo nakrájanej

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Rúru predhrejeme na nízku teplotu.

Paradajky s trochou citrónovej šťavy a 1 lyžicou olivového oleja dáme do misky. Ochutíme a premiešame.

Do ďalšej misky rozbijeme 1 vajce, ochutíme, pridáme kumín a rozšľaháme. Vmiešame bylinky.

V panvici na vysokej teplote zohrejeme 1 lyžicu olivového oleja. Pridáme 2 lyžice bylinkovej zmesi a pražíme malé lievance, asi 2 minúty z každej strany. Lievance dáme do teplej rúry, kým dokončíme zvyšok.

Do tej istej panvice pridáme zvyšný olej a zohrejeme ho. Opatrne rozbijeme 4 vajcia tak, aby sme nepoškodili žĺtky a necháme ich 2 minúty pražiť. Potom panvicu zakryjeme a pražíme ďalších 30-40 sekúnd.

Lievance rozdelíme na 4 taniere, na každý dáme 1 vajce a podávame s paradajkami.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s