Nakladaný baklažán

pickled auberginePre 4-6 osôb:

1 šálka/250 ml bieleho vínneho octu

1 baklažán, nakrájaný nadrobno

3 polievkové lyžice olivového oleja

1 veľké červené čili, nakrájané na plátky

1/2 čajovej lyžičky drvenej rasce

1 strúčik cesnaku, nakrájaný na plátky

Ocot s 2 šálkami (500 ml) vody dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme baklažán, zakryjeme a vypneme oheň. Baklažán necháme v octovej vode asi 20 minút.

Baklažán precedíme a necháme úplne vychladnúť, potom ho dáme do misky spolu s olejom, čili, rascou a cesnakom. Zakryjeme a 1 deň necháme v chladničke odležať. Podávame s chrumkavým chlebom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s