Korenený cícer s halloumi a špenátom

chickpeas with spinachPre 2 osoby:

1 polievková lyžica olivového oleja

1 cibuľa, nakrájaná na drobno

1 strúčik cesnaku, prelisovaný

1 polievková lyžica harissa pasty*

400 g konzerva cíceru, prepláchnutá

400 g konzerva drvených paradajok

125 g halloumi syru, nakrájaného na kocky

100 g mladého špenátu

čerstvo vytlačená šťava z 1/2 citrónu

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Olej dáme do veľkej panvice alebo hrnca a pomaly na ňom opečieme cibuľu a cesnak do mäkka. Pridáme harissa pastu, cícer a drvené paradajky. Privedieme do varu a necháme variť asi 5 minút.

Pridáme halloumi syr a špenát, zakryjeme a varíme na nízkej teplote ďalších 5 minút. Ochutíme a vmiešame citrónovú šťavu. Podávame so zeleným šalátom.

*Ak nemáme harissa pastu, môžme si urobiť vlastnú: v miske zmiešame 1/2 čajovej lyžičky kajenského korenia, 1 polievkovú lyžicu mletého kumínu, 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku a čerstvo vytlačenú šťavu z 1 limetky.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s