1 polievková lyžica olivového oleja
1 cibuľa, nakrájaná na drobno
1 strúčik cesnaku, prelisovaný
1 polievková lyžica harissa pasty*
400 g konzerva cíceru, prepláchnutá
400 g konzerva drvených paradajok
125 g halloumi syru, nakrájaného na kocky
100 g mladého špenátu
čerstvo vytlačená šťava z 1/2 citrónu
morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Olej dáme do veľkej panvice alebo hrnca a pomaly na ňom opečieme cibuľu a cesnak do mäkka. Pridáme harissa pastu, cícer a drvené paradajky. Privedieme do varu a necháme variť asi 5 minút.
Pridáme halloumi syr a špenát, zakryjeme a varíme na nízkej teplote ďalších 5 minút. Ochutíme a vmiešame citrónovú šťavu. Podávame so zeleným šalátom.
*Ak nemáme harissa pastu, môžme si urobiť vlastnú: v miske zmiešame 1/2 čajovej lyžičky kajenského korenia, 1 polievkovú lyžicu mletého kumínu, 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku a čerstvo vytlačenú šťavu z 1 limetky.