Pagáčiky s údeným tofu

udene pagacikyNa 2 plechy:

500 g polohrubej múky

250 g margarínu na pečenie

150 g údeného tofu, najemno postrúhaného

200 ml sójovej šľahačkovej smotany zmiešanej s troškou sójovej kyslej smotany

1 prášok do pečiva

1 čajová lyžička soli

posýpka podľa chuti, napr. mak, sezamové semienka, rasca, atď.

Suroviny na cesto spracujeme, rozdelíme na 2 časti a odložíme (v mikroténovom vrecku alebo v prikrytej nádobe, aby okraje neobschli) minimálne na 1 hodinu do chladničky. Najlepšie je urobiť cesto večer a nechať ho do rána v chlade.

Rúru predhrejeme na 200°C. Polovicu cesta vyberieme z chladničky, rozvaľkáme (nie moc na tenko) do hranatého tvaru  a pokrájame ostrým nožom na štvorce. Posypeme posýpkou. Pečieme v predhriatej rúre cca 10-15 minút (závisí od veľkosti pagáčikov). Rovnako postupujeme aj s druhou  polovicou cesta.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s