Hráškové crostini s hruškou

pear and pea crostiniPre 6 osôb:

1 tenká francúzska bageta, nakrájaná na tenké plátky

extra panenský olivový olej

250 g čerstvého alebo mrazeného hrášku

čerstvo mletý muškátový oriešok

1 malá zrelá hruška

kvapka balzamikového octu

125 g vegánskeho parmezánu, nakrájaného na kocky

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Rúru predhrejeme na 190°C.

Plátky bagety natrieme z oboch strán olivovým olejom a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 10 minút do chrumkava.

Medzitým blanšírujeme hrášok vo vriacej vode – 3 minúty čerstvý, mrazený 2 minúty. Precedíme a opláchneme pod prúdom studenej vody. Hrášok dáme do mixéra spolu s troškou olivového oleja a rozmixujeme na pyré. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Hrušku zbavíme jadra a nakrájame na drobno. Zmiešame ju s kvapkou balzamikového octu, pridáme syr a dobre zamiešame. Hráškové pyré natrieme na crostini, navrch dáme za lyžicu hruškovo-syrovej zmesi a ihneď podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s