Teplé čokoládové muffiny

warm chocolate muffinsNa 12 ks:

2 a 1/4 šálky (275 g) múky

3 polievkové lyžice (30 g) nesladeného kakaového prášku

1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

2 a 1/2 čajovej lyžičky prášku na pečenie

185 g tmavej čokolády (60-70%), nalámanej na kúsky

100 g mliečnej čokolády (viac ako 32%-nej), nastrúhanej

2 vajcia, rozšľahané

1/2 šálky (100 g) hnedého trstinového cukru

1 a 1/4 šálky (300 ml) kyslej smotany

100 g rastlinného masla, roztopeného

Rúru predhrejeme na 200°C a formu na muffiny vyložíme papierovými formičkami.

Vo veľkej mise zmiešame múku, kakao, sódu bikarbónu a prášok na pečenie a vmiešame oba druhy čokolády.

V inej miske zmiešame vajcia, cukor, kyslú smotanu a roztopené maslo. Mokré prísady pridáme k suchým a zmiešame (nemiešame príliš dlho, ináč bude cesto príliš tuhé). Zmes rozdelíme do muffinovej formy.

Pečieme 20 minút, pokým muffiny narastú a sú pevné. Necháme vo forme chladnúť asi 15 minút. Podávame teplé alebo studené.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s