Vegánska majonéza a Tatárska omáčka

???????????????????????????????

Majonéza:

1 a 1/2 šálky slnečnicového oleja

1 čajová lyžička horčice

1/2 čajovej lyžičky soli

2 čajové lyžičky hnedého cukru

1 a 2/3 čajovej lyžičky jablčného octu

2/3 šálky sójového mlieka

čierne korenie

Všetky prísady okrem octu dáme do mixéra a mixujeme 30 sekúnd, kým zmes nie je pevná, potom pridáme ocot a ešte chvíľu mixujeme.

???????????????????????????????

Tatárska omáčka:

Do majonézy pridáme trochu vyšľahanej sójovej šľahačky, 2-3 nadrobno nakrájané kyslé uhorky a 1/2 cibule, ochutíme soľou a korením a pokvapkáme trochou citrónovej šťavy.

Reklamy

2 responses

    • fuha, neskusala som zatial, ale podla mna by to malo fungovat aj s inymi mliekami.. hlavne, aby neboli sladene.. :-) aj ked neviem, ryzove je o dost redsie.. ved vyskusaj, daj vediet.. :-))

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s