Bruschetta so cherry paradajkami, mozzarellou a bazalkou

Pre 4 osoby:

4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

1 čajová lyžička balzamikového octu

12 mini guličiek mozzarelly, rozrezaných na polovice

20 zrelých cherry paradajok, rozrezaných na polovice

hrsť čerstvej bazalky

125 g rukoly

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Bruschetta:

4 hrubé plátky chleba

2 strúčiky cesnaku, prerezané na polovice

extra panenský olivový olej na pokvapkanie

V miske rozšľaháme 3 polievkové lyžice olivového oleja s octom. Ochutíme soľou a korením. Vmiešame mozzarellu, paradajky a bazalku.

Plátky chleba dáme pod rozohriaty gril a opečieme do chrumkava. Vrchnú stranu potrieme rozrezaným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom.

Rukolu položíme na opečené plátky chleba, na ňu dáme paradajky a mozzarellu a pokvapkáme zvyšným olivovým olejom.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s