Pečená ricotta s paradajkovou salsou

???????????????????????????????Pre 4 osoby:

450 g syru ricotta

1/2 čajovej lyžičky morskej soli

1 vajce, rozšľahané

30 g vegánskeho parmezánu, nastrúhaného na jemno

1/4 šálky/60 ml olivového oleja

2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky

12 cherry paradajok, rozrezaných na polovice

1 polievková lyžica jablčného octu

1/2 čajovej lyžičky hnedého cukru

10-12 čerstvých lístkov bazalky, nasekaných na jemno

1/2 červenej cibule, nakrájanej na drobno

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Rúru predhrejeme na 180°C.

Ricottu dáme do misky spolu so soľou, vajcom a parmezánom a dobre premiešame. Zmes dáme do zapekacej misky vystlanej papierom na pečenie a pečieme 50 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť, potom vyklopíme.

Olivový olej zohrejeme v hrnci na vysokej teplote, pridáme cesnak a paradajky a 2 minúty opekáme, pričom hrncom často trasieme.

Hrniec stiahneme z ohňa, vmiešame ocot, cukor, bazalku a cibuľu a ochutíme soľou a korením.

Ricottu nakrájame na 4 plátky a podávame so salsou a prípadne aj s opečeným chlebom.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s