Tagliatelle s hráškom a pestom s kozím syrom

tagliatelle with peas an goat cheese pestoPre 4 osoby:

250 g čerstvého alebo mrazeného hrášku

400 g cestovín tagliatelle

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Pesto s kozím syrom:

1 malý strúčik cesnaku

2 hrste čerstvej bazalky

3 polievkové lyžice píniových orieškov

1/3 šálky/100 ml extra panenského olivového oleja

100 g kozieho syru

Na pesto dáme do mixéra cesnak, bazalku a veľkú štipku soli a rozmixujeme.

Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici, pokým nebudú mať zlatú farbu. Pridáme ich do mixéra a pomixujeme. Pridáme polovicu olivového oleja a znovu pomixujeme. Pesto preložíme do misky, pridáme zvyšný olej a rozdrobený kozí syr a zamiešame. Dochutíme soľou a korením.

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme trochu soli a uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. V malom hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme hrášok a povaríme ho 4-5 minút, pokiaľ je čerstvý a 3 minúty, ak je mrazený.

Tagliatelle zmiešame s hráškom a pestom a pred podávaním môžeme ozdobiť lístkami bazalky.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s