Provensálsky tian

provencal tianPre 4-6 osôb:

6 veľkých zrelých paradajok, rozrezaných napoly

4 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky

6 malých baklažánov, pozdĺžne nakrájaných na hrubšie plátky

3 zelené alebo žlté cukety, pozdĺžne nakrájané na hrubšie plátky

6 polievkových lyžíc olivového oleja, plus extra na potretie

2 veľké červené cibule, nakrájané na hrubšie plátky

1 polievková lyžica tymianu

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Na posýpku:

nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna

3 strúčiky cesnaku, prelisované

140 g strúhanky

6 polievkových lyžíc nastrúhaného vegánskeho parmezánu

Rúru predhrejeme na 200°C.

Paradajky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozrezanou stranou nahor. Do každej paradajky strčíme pár plátkov cesnaku. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút, kým sa trochu nevysušia. Paradajky vyberieme a rúru necháme zapnutú.

Nakrájané baklažány a cukety položíme na tanier, posypeme soľou a necháme 30 minút potiť. Opláchneme a utrieme kuchynskými utierkami.

Olej zohrejeme vo veľkej panvici, pridáme cibuľu a opekáme do mäkka. Vyberieme z panvice a rozložíme na dno zapekacej misky.

Do misky striedavo vkladáme plátky baklažánu a cukety a paradajky. Posypeme tymianom a ochutíme.

Potrieme extra olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre 20 minút.

Medzitým si pripravíme posýpku. Citrónovú kôru zmiešame s prelisovaným cesnakom. Vmiešame strúhanku a vegánsky parmezán a zmesou posypeme zeleninu. Pokračujeme v pečení ďalších 30 minút. Pred podávaním môžeme ozdobiť lístkami bazalky.

 

 

 

 

Reklamy

2 responses

    • ja si ho objednávam z Vegusta ako hotový výrobok, ale našla som recept aj na doma vyrobený, síce som ho zatiaľ neskúšala, ale najbližšie to dám:
      25 g lahôdkového droždia
      12 g blanšírovaných mandlí
      1 čajová lyžička soli
      Všetko spolu pomixovať v mixéri, kým zmes nebude pripomínať strúhanku a hotovo.. :-)

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s