Cviklová nátierka s rascou

beet and caraway seeds dipPre 6-8 osôb:

3 stredné červené repy, surové

1 polievková lyžica chrenu

1/3 šálky/90 g kyslej smotany

1 čajová lyžička drvenej rasce

morská soľ a biele korenie

Cviklu dáme do veľkého hrnca a zalejeme ju studenou vodou. Privedieme do varu a necháme vrieť asi 45-50 minút, ak treba, pridáme vodu. Cvikla by mala byť mäkká. Precedíme a necháme vychladnúť. Keď je cvikla studená, ošúpeme ju a nakrájame na väčšie kúsky.

Kúsky cvikle dáme spolu s ostatnými prísadami do mixéra a rozmixujeme do hladka. Dochutíme a preložíme do servírovacej misky. Podávame napr. so špaldovými toastami.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s