Kubánska čierna fazuľa

cuban black beansPre 4-6 osôb:

1 a 3/4 šálky čiernej fazule, namočenej cez noc

4 a 1/2 šálky vody

1 sladký zemiak, nakrájaný na kocky

1 bobkový list

1 polievková lyžica čerstvého zázvoru, nakrájaného na jemno

2 polievkové lyžice rastlinného masla

soľ

Fazuľu precedíme a dáme do veľkého hrnca spolu s vodou. Privedieme do varu a na vysokej teplote varíme 10 minút. Znížime teplotu.

Pridáme sladký zemiak, bobkový list a zázvor. Zakryjeme a varíme na nízkej teplote asi 1 hodinu, pokým bude fazuľa mäkká. Ak treba, pridáme počas varenia vodu. Necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme v mixéri do hladka (pár fazúľ môžeme nechať celých na ozdobu).

Pyré vrátime do hrnca a pridáme maslo. Osolíme. Povaríme ešte 10 minút. Fazuľu môžeme podávať s trochou jogurtu alebo kyslej smotany a ozdobenú petržlenovou vňaťou. Ak chceme sýtejšie jedlo, ako prílohu môžeme podávať uvarenú hnedú ryžu.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s