Marinovaný seitan

seitan1/4 šálky rastlinného oleja

2 šálky cibule, nakrájanej nadrobno

2 čajové lyžičky cesnaku, nakrájaného nadrobno

1/2 čajovej lyžičky mletého čili

1/2 čajovej lyžičky mletého koriandru

1/2 čajovej lyžičky cibuľového prášku

1/2 čajovej lyžičky karí prášku

1/2 čajovej lyžičky mletého kumínu

1/2 čajovej lyžičky tymiánu

2 čajové lyžičky silnej dijonskej horčice

1 polievková lyžica vegetariánskej worčestrovej omáčky

2 polievkové lyžice melasy

2 polievkové lyžice hnedého cukru

1/4 šálky jablčného octu

soľ

mleté čierne korenie

cca 2 šálky kečupu

seitan

Olej zohrejeme v stredne veľkom hrnci. Pridáme cibuľu a opekáme 10-12 minút do svetlohneda. Pridáme cesnak a opekáme 2 minúty.

Pridáme zvyšné prísady, dobre zamiešame a pomaly privedieme do varu. Za častého miešania necháme variť na malom ohni 45 minút až 1 hodinu, kým nám marináda nezhustne.

Seitan necháme odležať v tejto marináde a ugrilujeme do chrumkava.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s