Hash browns

hash brownsNa cca 16 ks:

2 polievkové lyžice rastlinného masla

1 cibuľa, nakrájaná na tenko

600 g veľkých zemiakov, ošúpaných a nastrúhaných na tenko

1 bielok, vyšľahaný

rastlinný olej na vyprážanie

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Maslo zohrejeme na panvici, pridáme cibuľu, zakryjeme a na nízkej teplote opekáme do mäkka.

Zemiaky dáme do veľkej misky a vmiešame opečenú cibuľu. Vmiešame vaječný bielok a poriadne osolíme a okoreníme.

Panvicu naplníme do jednej tretiny olejom a zohrejeme do horúca.

Zo zemiakovej zmesi spravíme malé guličky, trochu ich stlačíme a dáme do horúceho oleja. Postupne opekáme do zlatohneda. Osušíme na kuchynskom papieri a pred podávaním ešte raz osolíme.

 

Reklamy

4 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s