Tažín z baby baklažánov s koriandrom

Pre 4 osoby:

1-2 polievkové lyžice olivového oleja

1 polievková lyžica rastlinného masla alebo ghí

1-2 červené cibule, nakrájané na pásiky

3-4 strúčiky cesnaku, prelisované

1-2 červené čili, zbavené semienok a nakrájané na tenko

1-2 čajové lyžičky kumínových semienok, opečených a rozdrvených

1-2 čajové lyžičky koriandrových semienok, opečených a rozdrvených

2 čajové lyžičky hnedého cukru

16 baby baklažánov, ponechaných vcelku aj so stonkou

2 x 400 g konzervy drvených paradajok

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

hrsť čerstvého koriandru, nakrájaného nahrubo

Olej a maslo zohrejeme v tažíne alebo v hrnci s hrubým dnom. Vmiešame cibuľu a cesnak a opekáme, kým nezačnú chytať farbu. Pridáme čili, kumínové a koriandrové semienka a cukor. Keď začnú semienka voňať, pridáme baby baklažány a dobre ich zamiešame, aby sa obalili cibuľou a koreniami. Pridáme paradajky, zakryjeme pokrievkou a pomaly varíme asi 40 minút, pokým budú baklažány úplne mäkké.

Ochutíme soľou a korením a pridáme čerstvý koriander. Znovu zakryjeme a varíme ďalších 5-10 minút. Podávame horúce.

 

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s