Turecký chlieb

Na 2 malé chleby:

230 g bielej múky

200 ml teplej vody

1 čajová lyžička sušeného droždia

štipka soli

štipka cukru

1/2 polievkovej lyžice olivového oleja

1 polievková lyžica sójového mlieka rozmiešaná s 1 vajíčkom

sezamové semienka na posypanie

Vo vode rozmiešame štipku múky, pridáme droždie a cukor a necháme pol hodinu postáť.

Vo veľkej miske zmiešame túto vodu s múkou a 5 minút pomiesime. Cesto by malo byť lepkavé. Misku vymažeme olivovým olejom a cesto v nej necháme na teplom mieste zakryté odpočívať 1 hodinu.

Cesto preložíme na pracovnú plochu posypanú múkou, rozdelíme ho na dve časti a rukami jemne vytvarujeme z každej časti 1 plochý bochník chleba. Bochníky natrieme trochou vajíčkovej zmesi a posypeme sezamovými semienkami.

Pečieme v rúre predhriatej na 220°C asi 10-15 minút.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s