Sladké zemiaky s indickým korením a kokosovým pestom

Pre 4 osoby:

4 očistené sladké zemiaky, asi 250 g každý

1 čajová lyžička kumínových semienok

1 čajová lyžička koriandrových semienok

2 toboľky kardamonu

3 polievkové lyžice slnečnicového oleja

1 čajová lyžička hnedého cukru

Na kokosové pesto:

25 g čerstvého koriandru

1 strúčik cesnaku, prelisovaný

1 zelené čili, zbavené semienok a nakrájané na drobno

štipka hnedého cukru

1 polievková lyžica pistácií, nahrubo nasekaných

6 polievkových lyžíc kokosovej smotany

1 polievková lyžica limetkovej šťavy

soľ a čierne korenie

Sladké zemiaky uvaríme vo vriacej vode, cca 15 minút, prípadne kým budú mäkké. Necháme ich trochu vychladnúť, potom ich nakrájame na veľké mesiačiky.

Medzitým si zohrejeme panvicu s hrubým dnom a opražíme na nej kumínové a koriandrové semienka, spolu s kardamonom, za stáleho miešania do hneda. Korenia necháme vychladnúť a v mixéri ich rozmixujeme do jemna. Pomleté korenie zmiešame s olejom a cukrom a touto zmesou potrieme sladké zemiaky.

Zemiakové mesiačiky dáme pod rozohriaty gril a grilujeme asi 6-8 minút z každej strany.

Medzitým si urobíme pesto. Koriander, cesnak, čili, cukor a pistácie  dáme do mixéra a rozmixujeme. Ochutíme soľou a korením. Pridáme kokosovú smotanu a limetkovú šťavu a znovu rozmixujeme.

Sladké zemiaky podávame horúce s kokosovým pestom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s