Krémové zeleninové karí s kešu orechmi

Pre 4 osoby:

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

125 g veľkých, nesolených kešu orechov

6 šalotiek, ošúpaných a pokrájaných na štvrtiny

1 čajová lyžička horčičných semienok

6-8 karí lístkov

2 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno

1 polievková lyžica jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru

1 čajová lyžička kurkumy

4 veľké sušené červené čili papričky

1 malá červená paprika nakrájaná na tenké pásiky

2 zrelé paradajky, nakrájané na štvrtiny

8 veľmi malých nových zemiakov, prekrojených na polovice

400 ml konzerva kokosového mlieka

basmati ryža ako príloha

Olej dáme do hrnca s hrubým dnom a na strednej teplote ho zohrejeme. Pridáme kešu orechy a šalotky a opekáme 5 minút za častého miešania, pokým orechy nezačnú práve hnednúť. Pridáme horčičné semienka a karí lístky a opekáme, kým semienka nezačnú pukať. Pridáme cesnak, zázvor, kurkumu, čili a červenú papriku a opekáme 2 minúty do voňava.

Pridáme paradajky, zemiaky a kokosové mlieko, hrniec napoly zakryjeme a necháme variť na nízkej teplote asi 20 minút, kým zemiaky nebudú uvarené. Podávame s basmati ryžou.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s