Tofu slivkový koláč

Na 1 koláč:

1 šálka oleja

500 g pevného tofu

1 a 1/2 šálky hnedého cukru

na jemno nastrúhaná kôra a šťava z 2 citrónov

2 šálky múky

1 čajová lyžička prášku na pečenie

1 a 1/2 šálky sušených sliviek nakrájaných na pásiky

Rúru predhrejeme na 175°C. Okrúhlu formu na koláč vymastíme margarínom.

Olej, tofu, cukor a citrónovú šťavu dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Preložíme do misy, vmiešame múku a prášok na pečenie. Vmiešame citrónovú kôru a sušené slivky.

Cesto dáme do pripravenej formy a pečieme asi 1 hodinu (do stredu koláču pichneme drevenú špajdľu – ak je po vytiahnutí suchá, je koláč hotový). Koláč necháme vychladnúť, pred podávaním ho polejeme pomarančovou polevou a môžme ho ozdobiť aj čerstvým ovocím.

Pomarančová poleva:

1 šálka margarínu izbovej teploty

1/2 šálky javorového sirupu alebo iného sladidla

šťava z 3 pomarančov

maizena na zahustenie

Margarín vyšľaháme v mixéri. Postupne pridáme ostatné prísady, pričom po každej zmes vyšľaháme. Pred podávaním dáme vychladiť do chladničky.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s