1 šálka oleja
500 g pevného tofu
1 a 1/2 šálky hnedého cukru
na jemno nastrúhaná kôra a šťava z 2 citrónov
2 šálky múky
1 čajová lyžička prášku na pečenie
1 a 1/2 šálky sušených sliviek nakrájaných na pásiky
Rúru predhrejeme na 175°C. Okrúhlu formu na koláč vymastíme margarínom.
Olej, tofu, cukor a citrónovú šťavu dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Preložíme do misy, vmiešame múku a prášok na pečenie. Vmiešame citrónovú kôru a sušené slivky.
Cesto dáme do pripravenej formy a pečieme asi 1 hodinu (do stredu koláču pichneme drevenú špajdľu – ak je po vytiahnutí suchá, je koláč hotový). Koláč necháme vychladnúť, pred podávaním ho polejeme pomarančovou polevou a môžme ho ozdobiť aj čerstvým ovocím.
Pomarančová poleva:
1 šálka margarínu izbovej teploty
1/2 šálky javorového sirupu alebo iného sladidla
šťava z 3 pomarančov
maizena na zahustenie
Margarín vyšľaháme v mixéri. Postupne pridáme ostatné prísady, pričom po každej zmes vyšľaháme. Pred podávaním dáme vychladiť do chladničky.