Pohánkové palacinky s banánmi

Pre 4 osoby:

1/2 šálky (75 g) pohánkovej múky

1/3 šálky (40 g) bielej múky

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

1/4 čajovej lyžičky soli

2 polievkové lyžice číreho medu

2 vajíčka, žĺtka oddelené od bielkov

1 šálka (250 ml) kyslej smotany

slnečnicový olej

2 banány nakrájané na plátky

Vo veľkej miske zmiešame obe múky, sódu bikarbónu a soľ. V inej miske zmiešame med, žĺtka a kyslú smotanu. Prísady z oboch misiek zmiešame tak, aby neboli v ceste hrčky múky.

Bielka vyšľaháme do tuha a veľkou kovovou lyžicou ich opatrne zmiešame s cestom.

Na strednom ohni zohrejeme veľkú panvicu, potrieme troškou oleja a vložíme 2-3 polievkové lyžice cesta. Opekáme 1-2 minúty z jednej strany, potom palacinku obložíme 3-4 plátkami banánu, otočíme a pečieme 2 minúty z druhej strany. Takto postupujeme aj so zvyšným cestom. Môžeme podávať pokvapkané medom alebo javorovým sirupom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s