Šalátové misky s údeným tofu a chrumkavými rezancami

Pre 4 osoby:

230 g čínskych rezancov

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

2 čajové lyžičky ryžového octu

1 čajová lyžička čili pasty, napr. sambal oelek

1 hlávka ľadového šalátu

1 čajová lyžička sezamového oleja

3 polievkové lyžice neutrálneho oleja

2 šalotky nakrájané na drobno

450 g šampiňónov nakrájaných na plátky

3 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno

2 čajové lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru

230 g údeného tofu nakrájaného na malé kocky

1/2 šálky (20 g) čerstvej bazalky nakrájanej na veľmi tenké pásiky

1/4 šálky (30 g) opečených vlašských orechov nakrájaných na hrubo

Čas prípravy a varenia: 45 minút

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme rezance a uvaríme podľa návodu. Precedíme a opláchneme ich pod studenou vodou, necháme dobre odkvapkať.

V malej miske zmiešame sójovú omáčku, ocot a čili pastu.

Ľadový šalát prekrojíme napoly. 8 listov dáme do misky s ľadovou vodou.

V  hrnci na strednej teplote zohrejeme sezamový olej s 1 lyžicou neutrálneho oleja. Pridáme šalotky a opekáme 2-3 minúty. Pridáme hríby a opekáme 6 až 8 minút. Pridáme cesnak a zázvor a opekáme, kým nezačnú voňať, asi 1 minútu. Vlejeme zmes sójovej omáčky a varíme za stáleho miešania 1 minútu a stiahneme z ohňa. Vmiešame tofu, bazalku a orechy.

Hríbovú zmes preložíme do servírovacej misy a v hrnci zohrejeme zvyšné 2 lyžice oleja. Uvarené rezance rozdelíme na 8 kôpok a opečieme na oleji, asi 2-3 minúty z každej strany.

Rezancové kôpky, plnku a šalátové misky naaranžujeme zvlášť do misiek.

Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s