Oranžový zeleninový pilav

Pre 4 osoby:

2 polievkové lyžice olivového oleja

1 cibuľa, pokrájaná na hrubo

2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky

1 polievková lyžica jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru

1 veľké červené čili, nakrájané na drobno

1 čajová lyžička mletého koriandru

1 čajová lyžička mletého kumínu

1 čajová lyžička kurkumy

1/2 šálky (50 g) mandľových lupienkov

1 a 1/2 šálky (300 g) basmati ryže

1 mrkva, nakrájaná na hrubé plátky

200 g tekvice, ošúpanej, zbavenej semienok a nakrájanej na mesiačiky

1 malý sladký zemiak, ošúpaný a nakrájaný na hrubé polkruhy

čerstvá šťava z 1 limetky

Olej zohrejeme na vysokej teplote v hrnci s hrubým dnom. Pridáme cibuľu, cesnak, zázvor a čili a opekáme 5 minút za častého miešania. Pridáme korenia a mandle a opekáme ďalších 5 minút, kým korenia nezačnú voňať a vyzerať veľmi tmavo.

Pridáme ryžu a minútu ju opekáme, pričom ju poriadne premiešame, aby sa obalila v koreniach. Pridáme mrkvu, tekvicu a sladký zemiak. Vlejeme 600 ml vody a dobre zamiešame – ak sú na dne hrnca prilepené zrnká ryže, vareškou ich uvoľníme. Privedieme do varu, potom znížime teplotu, zakryjeme a varíme 25 minút za občasného miešania.

Pridáme limetkovú šťavu, prípadne ešte koriandrovú vňať, dobre zamiešame a podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s