Cesnakovo-cícerová polievka so špenátom

Pre 4 osoby:

30 ml/2 polievkové lyžice olivového oleja

4 prelisované strúčiky cesnaku

1 cibuľa nakrájaná nadrobno

10 ml/2 čajové lyžičky mletého kumínu

10 ml/2 čajové lyžičky mletého koriandru

1,2 litra/5 šálok zeleninového vývaru

350 g zemiakov, olúpaných a nakrájaných na malé kocky

425 g konzerva cíceru, precedená

15 ml/1 polievková lyžica kukuričnej múky

150 ml smotany

30 ml/2 polievkové lyžice tahini

200 g špenátu

kajenské korenie

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci a 5 minút opekáme cesnak a cibuľu do mäkka.

Vmiešame kumín a koriander a varíme ďalšiu minútu.

Vlejeme vývar a pridáme zemiaky. Privedieme do varu a varíme 10 minút. Pridáme cícer a varíme ďalších 5 minút, kým budú zemiaky mäkké.

V malej miske zmiešame kukuričnú múku, smotanu, tahini a ochutíme korením. Zmes vmiešame do polievky spolu so špenátom. Privedieme do varu za stáleho miešania a povaríme 2 minúty. Ochutíme kajenským korením, soľou a čiernym korením a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s