Zelenina na karí

Prísady pre 4 až 6 osôb:

2 polievkové lyžice oleja

1 čajová lyžička horčičných semienok

1/4 čajovej lyžičky kurkumy

1 čajová lyžička karí prášku

1 paradajka nakrájaná na kocky

1 karfiol rozdelený na malé ružičky

2 zemiaky nakrájané na kocky a predparené

4 polievkové lyžice vody

citrónová šťava na ochutenie

1 čajová lyžička soli

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci a opečieme horčičné semienka na vysokej teplote, až kým začnú pukať. Pridáme kurkumu a karí prášok a dobre zamiešame. Znížime teplotu, pridáme pokrájanú paradajku a opekáme 3-4 minúty do mäkka.

Pridáme karfiol a dobre premiešame, aby sa obalil v koreniach. Vmiešame zemiaky, vodu, citrónovú šťavu a soľ. Zakryjeme a varíme 15 až 20 minút, kým nebudú zemiaky a karfiol mäkké. Ak treba, pridáme trochu vody. Podávame horúce so šošovicovým dalom (https://veggiecookin.wordpress.com/2012/10/11/sosovicovy-dal/), ryžou, indickým chlebom a jogurtom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s